3087840366_d2fce77eef.jpgOdontoglossum bictoniense

Odontoglossum bictoniense tėvynė: Meksika, Salvadoras, Gvatemala, Kosta Rika, Panama. Ši orchidėja yra palyginus didelio ūgio, auga vėsaus/ šalto klimato zonoje ir sutinkama kaip epifitas ar litofitas. Pagrindinės auginvietės yra drėgni, vėsūs miškai. Dažniausiai Odontoglossum bictoniense auga ant storų medžių šakų, apsamanojusių akmenų ar didelių uolų plyšiuose. Augalai randami iki 3200 m virš jūros lygio.
Ši rūšis yra  ypatinga tuo, kad skirtingų augalų žiedai, gali būti visai nepanašūs savo spalva vieni į kitus, todėl galima kolekcionuoti vien tik Odontoglossum bictoniense rūšį ir turėti pakankamai didelę spalvų ir atspalvių gamą.
Odontoglossum bictoniense alba forma, yra viena iš keletobictoniense variantų.
Kad ir kokios spalvos bebūtų žiedai augalai yra visiškai vienodi, jie visi formuoja suplotas apvalios formos pseudobulbas, kurios žiedstiebį išleidžia dar būdamos nepilnai subrendę. Žiedstiebis išauga iš šoninio, dengiamojo lapo pažasties, pati bulba susiformuoja vėliau, beja paprastai ji viršuje turi porą, pailgų, odontoglossum genčiai būdingų lapų.
Žiedstiebio ilgis siekia apie 30 cm. Žiedai, dažniausiai 4-6, yra apie 4 cm pločio, kvepiantys.
Pagrindinė žiedo puošmena, žinoma, yra lūpa, ji plati, dažniausiai vienspalvė, širdelės formos.odonto.jpg

Odontoglossum bictoniense auginamas kaip ir daugumaodontoglossum‘ų, jiems reikalinga vėsi, drėgna aplinka, pavėsis. Laistymai dažnesni augimo metu su substrato pradžiūvimu tarp jų, žiemą sausas, vėsus ir šviesus ramybės periodas. Tręšti reikia kaip ir daugelį orchidėjų.
Tai tikrai gražus ir nelepus augalas, su labai simpatiškais žiedais!

Informaciją ruošė bei nuotraukas pateikė orchidėjų augintojas Ramūnas Pileičikas.

 Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką www.orchidejos.lt sutikimą.

 

Loading…